Michiel Bakker is 38 jaar, geboren in Rotterdam en woonachtig in Olst. Met de opleidingen MTS Elektrotechniek, HTS Technische natuurkunde en werkervaring bij TNO en KEMA Quality heeft Michiel een brede basis en interesse in techniek en explosieveiligheid. In 2008 heeft hij MIBEX opgericht.

Als deskundig en betrouwbare partner bij explosieveiligheid wordt Michiel ingeschakeld voor advies bij allerlei vraagstukken omtrent apparatuur en installaties in explosiegevaarlijke omgevingen. Michiel begeleidt fabrikanten, machinebouwers en eigenaren van installaties bij risicobeoordelingen en voorziet ze van advies over de technische eisen, het explosieveilige ontwerp en de ATEX of IECEx certificering van apparatuur, machines en installaties.

In explosiegevaarlijke omgevingen inspecteert Michiel elektrische apparatuur volgens EN60079-17 en voert hij ontstekingsanalyses uit op bestaande (mechanische) apparatuur. Tevens kunnen bedrijven bij MIBEX terecht voor in-company maatwerk trainingen op het gebied van ATEX en IECEx.

Als lid van NEC31 is Michiel actief betrokken bij de ontwikkeling van relevante normen op het gebied van explosieveiligheid.

Michiel Bakker - spreker ATEX Event 2018