Kolmer: ATEX en elektromotoren – wie helpt in het oerwoud van regels?

Kolmer Elektromotoren heeft al meer dan 35 jaar ervaring in de elektromotoren industrie. In die tijd is er veel ervaring en kennis opgedaan om samen met de klant de juiste elektromotor te kiezen. Van standaard motoren tot speciaal gefabriceerde motoren volgens ATEX-richtlijnen.

ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt als synoniem gebruikt voor twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Op basis van deze richtlijnen kunnen legio verschillende uitvoeringen van elektromotoren gemaakt worden. We helpen u daarom graag verder om duidelijkheid te krijgen in deze moeilijke materie. Wij nemen de tijd om u uitleg te geven over motoren die werkzaam zijn in verschillende gasgroepen (A, B en C), stofgroepen en elektromotoren in verschillende temperatuurklassen (T1 t/m T6). Ook een ATEX-training op locatie behoort tot de mogelijkheden.

In de praktijk blijkt het niet makkelijk om een leverancier te vinden die in alle ATEX-categorieën een oplossing kan bieden. Bij Kolmer is dat wel mogelijk. Met onze merken Cantoni en Cemp leveren we ATEX-motoren voor mijnbouw en industrie (zone 1, 2, 21, 22) en zijn we onderdeel van het wereldwijde Cemp-netwerk dat reparatiewerkzaamheden uit mag voeren aan ATEX-motoren.

De ATEX-motoren van Kolmer zijn veelal uit voorraad leverbaar, wat inhoudt dat een snelle levertijd gegarandeerd kan worden. Bent u op zoek naar een elektromotor tussen 0,12kW en 250kW? Dan bieden wij bij Kolmer u de perfecte match voor uw ATEX motor.

Kolmer Elektromotoren is aanwezig op het ATEX Event 2018. Hier staan onze specialisten klaar voor u. Spreek ons gerust aan, we denken graag mee naar een passende oplossing omtrent uw ATEX motor.

Kolmer ATEX motoren

www.kolmer.nl