Jobcom ATEX bekabeling – EX d, e en i oplossingen

Jobarco is een importeur en distributeur van elektrotechnische kabels en toebehoren. Ons kabelpakket bestaat naast de standaard types vooral uit kabels voor specifieke toepassingen. Jobarco produceert innovatieve kabels die inhaken op de laatste ontwikkelingen in de markt. Op deze wijze is ook ons ATEX kabelpakket ontstaan.

Bekabeling van apparatuur in zones met explosiegevaar dient te voldoen aan voorwaarden die gesteld zijn in Annex E.1 van de ATEX-norm NEN-EN-IEC-60079-14:2014. In een Ex d omgeving is een risico aanwezig van transport van gas door de kabel.  De annex beschrijft de eisen voor gasdoorlaatbaarheid van kabel en de te volgen testprocedure. Jobarco heeft hier speciaal ontworpen en door KIWA Exvision goedgekeurde testapparatuur voor in huis.

De speciaal ontworpen serie Jobcom ATEX d omvat instrumentatiekabels met een specifieke EX constructie. De serie voldoet daarmee aan de eisen voor gasdoorlaatbaarheid en kan in EX d toepassingen gebruikt worden. Daarnaast zijn veel afmetingen uit de stuurstroomkabelseries Kemaflex (type KVCC en KVCY) en de halogeenvrije Ecoflex serie (type HH-JZ en HCH-JZ) getest en goedgekeurd voor EX d toepassingen.

www.jobarco.com