Harm-Jan Riksen is dagvoorzitter tijdens het ATEX Event 2018.

Deze Groninger voelt zich net zo makkelijk thuis op een internationaal congres met CEO’s als bij een regionaal seminar met vaklieden. Als dagvoorzitter bereidt hij zich altijd goed voor en zijn betrokken houding werkt aanstekelijk. Harm-Jan kan een bescheiden rol aannemen, maar indien nodig neemt hij moeiteloos het voortouw en leidt hij alles in goede banen. Met zijn vriendelijke inborst maakt hij weinig vijanden, maar achter die glimlach zit een scherp analyticus die kritische vragen kan stellen. Een sterk punt is zijn vermogen om complexe onderwerpen begrijpelijk te maken voor iedereen door met humoristische metaforen het publiek er continu bij te betrekken.

Al vanaf de lagere school vermaakt Harm-Jan zijn publiek met muziek, cabaret en verhalen over onderwerpen die hem intrigeren. Zo kan hij als spreker boeiend vertellen over rijm als effectief communicatiemiddel, Google als de gevaarlijke verleider en natuurlijk over zijn belevenissen als Hollander in Zweden.

Na zijn studie technische bedrijfskunde doorliep Harm-Jan een internationale carrière als marketing manager. Voor multinational HIAB werkte en woonde hij ruim acht jaar in Zweden, bezocht vele landen en organiseerde indrukwekkende congressen. Inmiddels is hij zelfstandig marketing consultant, interim manager en trainer. Naast het bedrijfsleven is Harm-Jan ook werkzaam in het onderwijs; hij is leraar wiskunde bij ROC Noorderpoort.

Door zijn achtergrond spreekt hij behalve Engels ook vloeiend Zweeds en kent hij de Scandinavische cultuur als geen ander. Nog altijd onderhoudt hij intensieve contacten met het Zweedse bedrijfsleven en wordt hij ook door Zweedse bedrijven geconsulteerd.

Harm-Jan Riksen is dagvoorzitter tijdens het ATEX Event 2018